Wat is stress en burn-out coaching?

In deze blog zal ik meer uitleg geven over wat stress en burn-out coaching is. In zijn geheel is het volgens mij een prachtige investering in jezelf. Het gaat immers niet alleen over het heden maar je neemt dit ook mee in je verdere toekomst. Ik merk zelf dat ik de geleerde principes ook hanteer in mijn opvoeding naar de kinderen dus dat is een fijn neveneffect.


Wat het zeker niet is: blablabla, koffieklets of zweverig gedoe! Wel evidence- based, op maat, professioneel, kwaliteit -en resultaatgericht.


Foto: Gespreksruimte Gildestraat 1 3220 Kortrijk-Dutsel (Holsbeek)


Ik vond het zelf belangrijk om een extra, degelijke opleiding stress en burn-out coaching te volgen. ik ben erkend stress en burn-out coach aangesloten bij de VESB ( Vereniging van Erkende Stress en Burn-out coaches). Op die manier hebben mijn cliënten garantie op een ethische - kwalitatieve begeleiding en ben ik steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en onderzoeksresultaten.


Foto: Een beetje gek doen bij het behalen van ons certificaat.


In mijn vorige blogpost vertelde ik meer over stress en spanningsklachten. Als we stug blijven doorgaan ondanks stress- en spanningsklachten ontstaat mogelijks een burn-out. Je blijft moe, vaker emotioneel, een verminderde concentratie,… Indien je denkt een burn-out te hebben, dan is een bezoek aan de huisarts de eerste stap.


Als stress & burn-out coach begeleid ik mensen naar duurzame mentale vitaliteit. Op de website maakte ik onderscheid tussen stress coaching en burn-out coaching. In het eerste heb je echt last van je stress, je hebt spanningsklachten en een burn-out is dichtbij. Bij effectieve burn-out coaching is er een diagnose van burn-out en ben je waarschijnlijk niet aan het werk. Het is gericht op verantwoord terugkeren naar werk. Dit kan je eigen werk zijn, een aangepaste functie of nieuwe job.


Beide verschaffen inzicht in de eigen stressoren en leert je beter omgaan met stress. Het biedt methoden om stress te verminderen, burn-out te voorkomen, verkorten of verhelpen. Daarnaast kan het ook preventief de stressbestendigheid verhogen.


Mogelijke doelen van deze coachings zijn:


- Herstel van energie, veerkracht en vitaliteit

- Inzicht in eigen stressbronnen

- Bewustwording van de eigen manier van omgaan met stress

- Versterken van de stresscoping (vaardigheden in het omgaan met stress)

- Helpen aanpakken van stressverhogende omgevingsfactoren (zoals conflicten op het werk, overvolle agenda, een baan die niet aansluit bij je talenten,...)

- Persoonlijke en professionele groei door het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden

- Terugvinden van de motivatie voor werk door herontdekken van de aansluiting bij persoonlijke waarden en drijfveren

- Eigen ambitie of perfectionisme leren relativeren met behoud van gedrevenheid

- Voorkomen van terugval na herstel

- ....


Tijdens het eerste oriënterend gesprek maken we kennis en geef ik meer uitleg over de werkwijze. We starten met de analyse van jouw stressklachten en stressbronnen. Dit eerste gesprek resulteert in een plan van aanpak dat ik jou op papier bezorg. Op deze manier heb je een duidelijk zicht op het komende traject. Je krijgt ook al de eerste praktische tips.


Het aantal sessies is dus echt op maat! In de praktijk merk ik na enkele gesprekken al grote resultaten. Je gaat immers met de gekregen info en tips thuis aan de slag. Je werkt dus elke dag aan jouw herstel en niet enkel tijdens de coaching.


Bij de start deed ik enkel coachinggesprekken in mijn gespreksruimte te Holsbeek of intern bij bedrijven. Op vraag ben ik gestart met online coachings en ik ben blij verrast dat dit eigenlijk net hetzelfde voelt.


Uiteraard mag je geheel vrijblijvend vragen stellen. Dit via het contactformulier op de website of via een privébericht op instagram of facebook.


Stress gaan we altijd een beetje hebben en dat is oké! Maar te veel stress daar moet je echt iets aan doen. Veel succes!
0 keer bekeken

CONTACT 

ADRES

Gildestraat 1
3220 HOLSBEEK

CONTACTEER ONS

+32 476 87 95 59

@2020 - mibs bvba

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon