• Brigitta

Rust in je hoofd

Bijgewerkt: 18 okt 2019

Ik mag zeker niet vergeten om coachee M nog een mail te sturen.

Ik moet bedrijf X dringend contacteren betreffende een workshop rond burn-out.

Ik mag niet vergeten om deze avond nog was in te steken zodat ik morgenochtend kan strijken.

Die ramen moeten dringend gepoetst worden! Je kan er nog nauwelijks doorkijken en zaterdag hebben we een feestje bij ons thuis.Wat helpt mij om die dagdagelijks stroom van to do’s in mijn hoofd stop te zetten?

Alles wat ik moet onthouden, probeer ik uit mijn hoofd te halen door het in een digitaal systeem te plaatsen. Anders blijft mijn hoofd me voortdurend en op de gekste momenten herinneren aan al deze taken. 's Nachts schiet ik dan wakker met de vraag of ik die mail nu echt gestuurd heb. Terwijl de dochter vertelt over haar schooldag denk ik aan wat ik nog allemaal moet doen. Dat zorgt ervoor dat ik me niet goed kan concentreren op mijn oorspronkelijke taak.


In de appstore kan je heel wat apps vinden die je hiervoor kan gebruiken. Zelf gebruik ik de gratis app ASANA. Het is een eenvoudige app, duidelijk, overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Je kan er je taken organiseren per project. Per taak bepaal je de opleverdatum, de specifieke prioriteit en wie deze taak zal uitvoeren. Het feit dat het niet alleen je eigen to do lijst is maar je ook taken kan toekennen aan teamleden is voor mij een meerwaarde.


Naast werkopdrachten kan je ook bijvoorbeeld huishoudelijke taken noteren en per taak bepalen wie deze zal opnemen. Bijvoorbeeld wie de boodschappen deze week doet, de mail die je nog moet sturen om de uitnodiging voor een feestje te bevestigen,…


Ga op zoek naar de app die bij jou past en je zal meer rust in je hoofd vinden en heel wat tijd winnen doordat je geconcentreerder kan werken.Deze foto werd genomen toen ik vorige week mee was als kookouder op het kamp van onze plaatselijk Chiro. Dagen vol plezier, lekker eten maken, lachende kinderen,… en het lukte ook om niet aan de wachtende to do lijstjes te denken. Terug thuis opende ik de app en kon meteen terug aan de slag.
0 keer bekeken

CONTACT 

ADRES

Gildestraat 1
3220 HOLSBEEK

CONTACTEER ONS

+32 476 87 95 59

@2020 - mibs bvba

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon